Skip to content
Societate

Mai multe persoane aşteaptă la PTF Sighetu Marmaţiei pentru a trece în Ucraina, dar documentele nu pot fi prelucrate din cauza lipsei electricităţii în ţara vecină

Mai multe persoane aşteaptă, joi seară, la Punctul de Trecere a Frontiere Sighetu Marmaţiei pentru a trece în Ucraina, însă documentele nu pot fi prelucrate din cauză că partea ucraineană nu este alimentată cu electricitate. Prefectura Maramureş anunţă că oamenii vor primi sandwich-uri şi ceai cald, iar cei care doresc pot beneficia de cazare în zonă.

Prefectura Maramureş a anunţat că în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei se află mai multe persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina.

”Acestea nu pot ieşi din ţara noastră, deoarece punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică şi nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie. În urma intervenţiei prefectului Rudolf Stauder, persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei vor primi de la autorităţile române sandwich-uri şi ceai cald”, a precizat sursa citată.

De asemenea, până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în spaţii de cazare din zonă, unde vor fi transportaţi de către pompierii militari, însoţiţi de voluntari şi traducători, a mai transmis Prefectura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *