Mai multe persoane, cercetate pentru trafic de droguri în penitenciar / Suspecţii vindeau cocaină şi heroină

Sursa foto: Pexels

Poliţiştii şi procurorii au documentat activitatea a 20 de persoane, suspectate de trafic de droguri de risc şi mare risc. 17 dintre suspecţi sunt arestaţi în alte cauze. Cei vizaţi ar fi introdus cocaină şi heroină în penitenciar şi vindeau susbstanţele, fie în schimbul ţigătilor, fie cu diferite sume de bani. Un gram de heroină costa 25.000 de lei, iar unul de cocaină 5.000 de lei.

”La data de 27 noiembrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a 20 de persoane (din care 17 persoane arestate în alte cauze), pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc”, au anunţat, miercuri, IGPR şi DIICOT.

Sursele citate au precizat că, în perioada 2022 – 2023, persoanele încarcerate, aflate în executarea unor pedepse privative de libertate aplicate de instanţe pentru comiterea unor infracţiuni cu un grad ridicat de pericol social – trafic de droguri de mare risc, omor, tâlhărie, furt, trafic de persoane, pornografie infantilă, agresiune sexuală, viol –  ar fi introdus în interiorul penitenciarului, cu sprijinul unor rude sau al unor persoane din anturajul apropiat, droguri de mare risc (heroină şi cocaină), pe care le-ar fi vândut unor consumatori aflaţi în detenţie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: