Skip to content
Politică

Mai multe persoane din conducerea Schweighofer Holzindustrie, sub urmărire penală SURSE

telegrafonline.ro

Șase persoane din compania Schweighofer Holzindustrie au fost puse sub urmărire penală de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Este vorba despre dosarul în care se investighează infracțiuni de deturnare a licitațiilor publice, evaziune fiscală, concurență neloială, tăiere fără drept de arbori, conform unor surse judiciare citate de Agerpres.

În cazul acestui dosar au fost desfășurate 23 de percheziții în București și alte 5 județe, la persoane și instituții publice, cu scopul destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de deturnare a licitațiilor publice, evaziune fiscală, concurență neloială, tăiere fără drept de arbori și alte infracțiuni ce se află în competența DIICOT.

Dintre persoanele asupra cărora a fost începută urmărirea penală, patru sunt directori ai fabricilor din Rădăuți și Sebeș ale societății Schweighofer Holzindustrie.

Prejudiciul pe care anchetatorii îl estimează se ridică la 25 de milioane de euro.

Conform acelorași surse, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că o parte din cantitatea lemnoasă recepționată nu apărea în evidențele contabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *