Skip to content
Societate

Mai multe școli din București ar urma să devină centre de testare pentru COVID-19 – DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea

Șapte școli și colegii din Sectorul 3 al Capitalei ar urma să devină centre de testare pentru COVID-19, potrivit unei hotărâri a Primăriei Capitalei, obținută în exclusivitate de PSnews.ro. Este vorba despre Școala Gimnazială nr.54, Școala Gimnazială nr.55, Școala Gimnazială Leonardo da Vinci, Școala Gimnazială nr.195, Colegiul Național Matei Basarab, Colegiul Tehnic Costin D. Nenințescu și Colegiul Tehnic Mihai Bravo, unități de învățământ în care ar urma să fie testați locuitorii din Sectorul 3.

Practic, Primăria Capitalei a înștiințat Primăria Sectorului 3, printre altele, că este necesar să permită accesul în unitățile de învățământ, atât pentru personalul medical care va realiza testarea, cât și pentru persoanele care vor fi programate pentru testare.

" "

Măsura este cu atât mai absurdă având în vedere că școlile se vor redeschide din 2 iunie, când elevii de clasa a VIII-a și cei de-a XII-a vor merge la pregătire pentru Evaluarea Națională sau Bacalaureat. De asemenea, menționăm că una dintre școlile care ar urma să devină centru de testare pentru COVID-19, Școala Gimnazială nr.195, este cunoscută ca fiind cea mai aglomerată școală din România!

Amintim că în România au fost confirmate, până acum, 16.437 de infecții cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.370 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1056 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *