Skip to content
Sănătate

Mai multe spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei vor primi peste 80 de milioane de lei pentru modernizarea instalaţiilor electrice

Inquam Photos/George Calin

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) are pe ordinea de zi a şedinţei de joi proiecte de hotărâre prin care se propune alocarea de fonduri către nouă spitale, în vederea modernizării şi extinderii instalaţiilor electrice, de ventilaţie, tratare a aerului precum şi pentru montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii şi în cazul depăşirii concentraţiei maxime de oxigen.

Suma totală propusă spre alocare pentru realizarea acestor investiţii în cele nouă unităţi sanitare depăşeşte 81 de milioane de lei. Consilierii generali din Bucureşti au spre dezbatere, în şedinţa de joi, nouă proiecte de hotărâre prin care tot atâtea unităţi sanitare aflate în administrarea Primăriei Generale a Capitalei ar urma să primească suma totală de 81,37 milioane de lei pentru modernizarea instalaţiilor electrice, montarea de sisteme de detectare a incendiilor şi de detectare a concentraţiei mari de oxigen din saloane.

Cele mai mari sume pentru astfel de investiţii ar urma să le primească Spitalul Colentina (13.816.353 lei cu TVA, valoarea totală a investiţiei), Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş (12.475.499 cu TVA) şi Spitalul Sfânta Maria (11.803.125 lei cu TVA). De asemenea, peste 10 milioane de lei fiecare vor primi, pentru investiţii în instalaţiile electrice, de detectare a incendiilor şi a concentraţiilor mari de oxigen, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino (10.552.382 lei cu TVA) şi Spitalul Clinic Nicolae Malaxa (10.447.739 lei cu TVA).

Pentru Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila este propus suma de 8.855.192 lei cu TVA, Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia i se alocă 6.699.963 lei cu TVA, iar cele mai mici alocări sunt propuse pentru Spitalul Clinic Colţea (3.934.190 lei cu TVA) şi Spitalul de Pneumofiziologie Sfântul Ştefan (2.794.767 lei cu TVA).

Banii ar urma a fi alocaţi din bugetul propriu al municipiului Bucureşti prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi/sau din alte surse legal constituite.

Pentru montarea instalaţiilor sunt necesare lucrări de demontare a tavanelor şi de montare a unora noi, dar şi, în unele situaţii, lucrări de spargeri de betoane, săpături şi refacere a asfaltului, conform documentelor care însoţesc proiectele de hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *