Skip to content
Politică

Mai multe țări central-europene cer crearea de urgență a unei poliții europene antiimigrație

Austria si alte state central-europene vor depune eforturi pentru a convinge Uniunea Europeana sa creeze o noua structura auxiliara pentru ajutarea tarilor care se confrunta cu un aflux de imigranti, afirma ministrul austriac al Apararii, Hans Peter Doskozil.

Austria propune crearea unei forte auxiliare care sa ofere asistenta Agentiei UE pentru frontiere (Frontex) in gestionarea afluxului de imigranti, informeaza Reuters.

„Propunerea se refera la o misiune mixta – civila si militara – care sa fie mobilizata unde va fi necesar”, a declarat Doskozil.

Sarcina noii structuri ar fi securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene si deportarea extracomunitarilor care nu pot primi azil.

Hans Peter Doskozil a declarat vineri ca initiativa este sustinuta de Polonia, Cehia, Ungaria si Croatia, care au trimis deja o scrisoare cu aceasta propunere Federicai Mogherini, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Comisia Europeana a propus oficial, in decembrie 2015, crearea unei politii europene antiimigratie, care ar urma sa aiba 1.500 de membri si va putea fi detasata rapid la frontierele externe ale Uniunii Europene printr-o decizie luata la Bruxelles care va putea fi blocata doar cu o majoritate a statelor membre.

Proiectul, care va avea nevoie de aprobarea statelor membre, prevede infiintarea unei noi structuri cu efective terestre si maritime pentru protejarea frontierelor externe, prin inlocuirea actualei Agentii pentru frontiere – Frontex.

De teama imigrantilor, in Germania apar vagoane de tren exclusiv pentru femei

Forta de reactie ar urma sa aiba un buget de 322 de milioane de euro pana in anul 2020. Comisia Europeana vrea sa aiba prerogativul de a mobiliza efectivele noii politii pentru frontiere fara consimtamantul statelor membre, o idee respinsa de unele tari, informează ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *