Skip to content
Politică

Mai mulți aleși locali, în vizorul ANI

sansanews.ro

Agenția Națională de Integritate (ANI)  a anunțat joi, în ceea ce îi privește pe 11 foști și actuali aleși locali că a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă și fals în declarații.

Conform Agerpres, cei vizați de agenție sunt șase viceprimari, patru consilieri locali și  un primar. Este vorba despre primarul comunei Coteana din județul Olt, în cazul căruia inspectorii de integritate au constatat conflictul de interese administrativ.

„În perioada exercitării mandatului de viceprimar a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind şi semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrări între Consiliul Local al comunei Coteana şi SC RO Construct M.C. SRL (societate comercială în cadrul căreia fratele persoanei evaluate deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic). Valoarea totală a contractelor derulate între Consiliul Local al comunei Coteana, judeţul Olt şi SC RO Construct M.C. SRL este de 91.500 lei”,
conform comunicatului menționat de sursa citată.

În starea de incompatibilitate au fost găsiți Dănuț Pisică, viceprimar al comunei Maglavit din județul Dolj, Gheorghe Nițu, viceprimar al comunei Șandra din județul Timiș, Constantin Checheriță, viceprimar din comuna Frumosu, județul Suceava, Ion Buțu, viceprimar din comuna Giurgița, județul Dolj și Violeta Geanina Gâdea, viceprimar din comuna Segarcea Vale din județul Teleorman.

În ceea ce îl privește pe Eugen Marian Mușuroia, fost viceprimar în comuna Cocorăștii Colț din județul Prahova, ANI  a constatat pe lânga starea de incompatibilitate și indicii privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

„În perioada 27 iunie 2012 – 22 iunie 2016, a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator în cadrul SC Abeona SRL (…). De asemenea, întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de viceprimar, funcţia de administrator la SC Albeona SRL, Agenţia Naţionala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, judeţul Prahova, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii„, se precizează în același comunicat.

Alte persoane cercetate de inspectorii de integritate sunt Dan Cujbă, consilier local în Consiliul Local Hilișeu- Horia din Botoșani, precum și Dumitru Daniel Mihai, fost consilier local în Crevedia, mai precizează sursa citată.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Muşuroia Eugen Marian şi Constantin Cherechiţă nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare„, se mai menţionează în comunicatul ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *