Skip to content
Politică Sport

Mai mulţi bani pentru FRF din Liga Naţiunilor! Suma creşte considerabil

Echipa naţională de fotbal a României mai are încă un motiv să tragă tare în Liga Naţiunilor, cea mai nouă competiţie inventată de UEFA la nivelul selecţionatelor, după ce iniţial mai multe voci afirmau că întrecerea a luat fiinţă doar pentru a umple golurile din calendarul internaţional.

Comitetul Executiv al UEFA a anunţat miercuri că va aloca mai mulţi bani echipelor particpante în Liga Naţiunilor chiar de la prima ediţie a acesteia.

Astfel, pentru simpla participare în Divizia C în care evoluează România, fiecare participantă va primi 1.125.000 de euro, cu o creştere de aproape 50 la sută. Până acum, fiecare federaţie naţională primea pentru participarea în Liga Naţiunilor 750.000 de euro.

În cazul în care ar câştiga grupa, România ar mai avea de primit încă 1,125 de milioane de euro, un motiv în plus pentru echipa antrenată de Cosmin Contra să lupte în competiţie.

Între cele patru câştigătoare ale grupelor se va da bătălia pentru premiul cel mare, stabilit de forul continental la 10,5 milioane de euro. Finalista Ligii Naţiunilor urmează să primească 9 milioane de euro, iar locurile 3 şi 4 vor fi recompensate cu 8 milioane de euro, respectiv 7 milioane.

În acest moment, naţionala României ocupă locul 3 în grupă, cu două rezultate de egalitate în primele două partide. Tricolorii vor întâlni astăzi Lituania la Vilnius, apoi vor juca cu Serbia pe Arena Naţională.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *