Skip to content
Sănătate

Mai mulţi medici, cercetaţi pentru că ar fi întocmit parţial certificate de deces pentru a obţine bani

facebook/medici de familie

Mai mulţi medici sunt cercetaţi de poliţiştii bucureşteni pentru că ar fi întocmit parţial certificate constatatoare de deces pentru a obţine sume de bani, poliţiştii precizând că acestea erau completate ulterior de către intermediari.

Poliţia Capitalei a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 5 au pus în aplicare, vineri, 13 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual, în formă continuată şi abuz în serviciu.

Din cercetări, a reieşit faptul că mai multe persoane, ce au calitatea de medici, ar fi întocmit parţial certificate constatatoare a decesului, în scopul obţinerii unor sume de bani, care ar fi fost completate ulterior de către intermediari şi reprezentantul unei societăţi comerciale, cu domeniu de activitate îmbălsămare. De asemenea, şapte mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele vizate fiind conduse la audieri, în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

Patru persoane au fost reţinute în acest caz şi urmează să fie prezentate magistraţilor cu propunere legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *