Mai mulţi minori au fost depistaţi cu nereguli pe aeroporturi în ultima săptămână

Sursa foto: Facebook

De la integrarea în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, poliţiştii de frontieră au efectuat 170.953 de verificări în aplicaţia eDAC, aproximativ 36.091 doar în ultima săptămână, transmite Poliţia Română de Frontieră. Astfel, au fost descoperite mai multe cazuri ale unor cetăţeni români minori care aveau documentele de călătorie expirare sau care nu îndeplineau condiţiile legale pentru a putea ieşi din România.

„Un exemplu în acest sens este cazul din data de 03.05 2024, de la Aeroportul Craiova, unde, la ora 19:20, o echipă formată din trei poliţişti de frontieră a verificat o persoană de sex feminin, cetăţean român, care însoţea o minoră. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că minora nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a putea ieşi din România, fapt pentru care i-a fost întreruptă călătoria. Persoana însoţitoare şi-a continuat călătoria, iar minora a fost predată unui membru al familiei. Nu este însă singurul caz. Au mai fost două cazuri cu cetăţeni români minori care aveau documentele de călătorie expirate, un caz unde adultul care însoţea minorul nu avea procură din partea tatălui, dar şi unul unde minorul nu deţinea un document de călătorie (avea doar certificatul de naştere). Acestora nu li s-a permis ieşirea din ţară”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Române de Frontieră.

Tot de la integrarea în spaţiul Schengen cu cele două frontiere, aeriană şi maritimă, poliţiştii de frontieră din cadrul aeroporturilor şi porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre şi dinspre state din spaţiul Schengen. Totuşi, poliţiştii de frontieră desfăşoară, împreună cu colegi de la poliţie, imigrări şi jandarmerie, acţiuni poliţieneşti punctuale şi inopinate pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale, utilizând în acest scop aplicaţia eDAC.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: