Mai mulți pensionari decât angajați. În ce județ se regăsește această situație

Sursa foto: Freepik

Până în 2030, numărul pensionarilor din România îl va depăși pe cel al angajaților. O situație care deja există, în județul Gorj, din cauza depopulării masive și a pensionării multora dintre angajații Complexului Energetic Oltenia.

Numărul pensionarilor în primul trimestru din acest an a fost cu 1,6% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, dacă după primele trei lune ale lui 2022 au fost înregistrate 78.806 persoane care beneficiau de pensie la nivelul județului Gorj, în aceeași perioadă din 2023 au fost înregistrate 80.045 de pensionari.

Numărul angajaților, în schimb, la finalul lunii aprilie 2023, era de 78.864. Unul dintre factorii care au condus la această diferență între numărul de pensionari și cel an angajaților din județul Gorj este reprezentat de lipsa locurilor de muncă, fapt ce i-a determinat pe tineri să plece în alte județe sau chiar din țară pentru a-și găsi un job.

De asemenea, un alt factor care a influențat această diferență este reprezentat de pensionarea angajaților din minerit, scrie digi24.ro.

Potrivit specialiștilor, în România fenomenul de îmbătrânire demografică este din ce în ce mai accentuat, iar până în 2030, atunci când vor ieși la pesie cei născuți în perioada 1967-1969, în toată țara diferența va fi uriașă între numărul pensionarilor și cel al angajaților.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL