Skip to content
Politică

Mai mulți polițiști de frontieră, trimiși în judecată

Mai mulți polițiști de frontieră au fost trimiși în judecată, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au finalizat cercetările.

Aceștia sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, favorizarea infractorului, abuz în serviciu şi obţinerea unui folos material pentru sine sau pentru altul, potrivit realitatea.net.

Mai exact, au fost trimiși în judecată inculpații Viorel Negoiță, Tudorel Corbu, Paul Sterian, Nicușor Leonard Carapcea și Angheluță Andrei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de oamenii legii, “în cursul anului 2014, în calitate de angajaţi ai I.T.P.F. Iaşi – Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila, în urma efectuării unor activităţi de depistări la braconaj piscicol, inculpaţii şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu consecinţa obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite şi a vătămării intereselor legale ale instituţiei ai căror angajaţi erau”.

De asemenea, mai arată procurorii, în aceeaşi perioadă, inculpaţii au întocmit înscrisuri oficiale în care au atestat împrejurări necorespunzătoare realităţii (cu privire la persoanele depistate, locul depistării, uneltele de pescuit folosite şi cantitatea de peşte braconat), au uzat de aceste înscrisuri şi, prin aceasta, au împiedicat tragerea la răspundere penală a unora dintre persoanele depistate la braconaj piscicol.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *