Skip to content
Politică

MAI: Peste 58 de mii de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, pompieri si lucratori de la alte structuri mobilizati pentru alegeri

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 58 de mii de reprezentanti cu ocazia alegerilor pentru Presedintia Romaniei, care au rolul de a asigura buna desfasurare a procesului electoral.

„In intreaga tara sunt mobilizati peste 58 de mii de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, pompieri si lucratori de la alte structuri, care au misiunea de a asigura desfasurarea procesului electoral in conditii de plina legalitate.

13300 de angajati ai MAI asigura masurile de ordine publica la nivel national, iar 34200 sunt responsabili de paza si protectia sectiilor de votare. Alti 4700 de specialisti sunt mobilizati pentru verificarea si solutionarea tuturor sesizarilor privind posibile incidente electorale. Totodata a fost pregatita o rezerva de7800 de oameni”, a declarat purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

In ceea ce priveste problemele legate de turismul electoral, purtatorul de cuvant al MAI a precizat ca „ne-am gandit la toate masurile pentru a preveni toate incidentele electorale. La acest moment in intreaga tara se desfasoara o operatiune a Politiei Romane care vizeaza legalitatea transportului rutier de persoane”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *