Skip to content
Societate

MAI: Pompierii au intervenit pentru stingerea a 310 incendii în primele trei zile ale anului

Pompierii au intervenit pentru stingerea a 310 incendii în primele trei zile ale anului 2020, iar paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală de urgenţă pentru 3.977 persoane, majoritatea cazurilor fiind sesizate prin numărul unic de urgenţă 112, informează Ministerul Afacerilor Interne, citat de agerpres.

Peste 21.500 de angajaţi ai MAI au fost la datorie, zilnic, în perioada 1-3 ianuarie.

În noaptea de Revelion, la nivel naţional, au fost organizate 180 de evenimente cultural-artistice în spaţiul public, la care au participat aproximativ 320.000 de persoane, dar nu s-au produs incidente grave.

Conform MAI, în primele trei zile ale anului, s-a intervenit la 7.358 evenimente sesizate prin numărul unic de urgenţă 112, dintre care 7.298 au fost direcţionate către Poliţie, iar 60 către Jandarmerie.

Poliţia rutieră a acţionat, zilnic, cu aproximativ 1.500 de agenţi şi ofiţeri şi 269 aparate radar pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere grave.

Ţinând cont de numărul mare de cetăţeni români care lucrează în afara ţării, dar şi de cel al turiştilor străini care au petrecut sărbătorile de iarnă în România, au fost menţinute măsurile dispuse la frontiera de stat pentru asigurarea unui timp scăzut de aşteptare în punctele de trece.

Zilnic, în medie, la graniţele României au acţionat 4.068 poliţişti de frontieră.

În primele trei zile ale acestui an, frontiera României a fost tranzitată de 525.947 persoane, 221.106 pe sensul de intrare, respectiv 304.841 pe sensul de ieşire din ţară.

Peste 2.300 de jandarmi au fost zilnic angrenaţi în misiuni, cu accent pe asigurarea măsurilor de ordine publică la evenimentele cu un număr mare de participanţi, dar şi în zonele montane, având în vedere numărul mare de turişti care au petrecut minivacanţa de Revelion în staţiunile din zona de munte.

Ofiţerii şi subofiţerii Jandarmeriei Montane au intervenit în 6 cazuri pentru căutarea şi salvarea unor persoane aflate în situaţii de risc, cele mai întâlnite situaţii fiind cazurile de persoane rămase înzăpezite.

Structurile MAI cu atribuţii în eliberarea documentelor de identitate şi de călătorie au avut program de lucru cu publicul în data de 3 ianuarie 2020, în urma dispoziţiei ministrului Afacerilor Interne.

Astfel, au fost eliberate 1.665 permise de conducere şi 2.438 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost primite cereri pentru eliberarea documentelor de călătorie şi au fost emise 3.588 paşapoarte. Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, precum şi serviciile teritoriale asigură şi în acest sfârşit de săptămână program de lucru cu publicul, după cum urmează: 4 ianuarie, între orele 9-15; 5 ianuarie, între orele 9-13.

De asemenea, în zilele de 4 şi 5 ianuarie vor fi eliberate certificate de cazier judiciar la sediile tuturor inspectoratelor de poliţie, iar în municipiul Bucureşti – la Secţia 1, Secţia 8, Secţia 10, Secţia 14, Secţia 17 şi Secţia 21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *