Skip to content
Politică

MAI, pregătit să intervină în zonele inundate. Carmen Dan: Numai şase judeţe au terminat evaluările

evz.ro

Ministerul Afacerilor Interne este pregătit să intervină în orice moment în zonele afectate de inundații, a anunțat ministrul Carmen Dan.

Comandamentul pentru situații speciale a fost convocat duminică într-o videoconferință la care au participat autorităţile locale din judeţele aflate sub avertizări meteorologice. Sunt pregătiți să intervină 21.000 de jandarmi şi poliţişti, echipaţi cu peste 7.400 de utilaje, conform News.ro.

“Revenind la episodul cu care ne confruntăm în aceste zile, prioritar este să ştim care este situaţia în zonele unde mai avem încă probleme de rezolvat, probleme rămase nerezolvate de sătpămâna trecută, şi aici mă refer la judeţele Covasna şi Bacău, dar şi acolo unde există zone cu risc de inundaţii în judeţele Braşov, Buzău şi Vrancea. Pentru spirijinul cetăţenilor sun pregătiţi să intervină 21.000 de jandarmi şi poliţişti, care au la dispoziţie 7.489 de mijloace”, a mai anunţat ministrul.

Mai mult decât atât, Carmen Dan a criticat autorităţile locale pentru că evaluările în caz de inundaţii de săptămâna trecută au fost finalizate doar în şase din 19 judeţe şi a făcut un apel către prefecţi să trateze cu prioritate aceste evaluări.

“Înţeleg că numai şase judeţe din 19 au terminat evaluările după inundaţiile de săptămâna trecută şi mi se pare mult prea puţin. Ar fi trebuit să profitaţi la maximum de această perioadă de zile fără ploaie pentru a putea finaliza şi pentru a accelera procesul de evaluare. Este motivul pentru care fac un apel ferm către toţi prefecţii, şi vă rog să trataţi cu prioritate activităţile de evaluare. Voi aprecia această activitate ca fiind dovada capacităţii dumneavoastră administrativă de a vă mobiliza şi de coordona activităţile de evaluare la nivelul judeţelor”, a subliniat șefa MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *