Mai puţin de 42 la sută dintre candidaţii ale căror lucrări scrise au fost evaluate au obţinut note peste 7.00

Sursa foto- x

Mai puţin de 42 la sută dintre candidaţii ale căror lucrări scrise au fost evaluate la concursul de titularizare din luna iulie a acestui an au obţinut note peste 7.00, arată datele comunicate, marţi, de Ministerul Educaţiei. Dintre aceştia, 74 de candidaţi au luat nota 10. Ministerul Educaţiei arată că numărul celor cu note peste 7.00 este în uşoară creştere faţă de anul trecut. Contestaţiile se pot depune marţi şi miercuri, rezultatele finale urmând a fi publicate în 31 iulie.

Ministerul Educaţiei a publica, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar (sesiunea 2024).

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Conform Ministerului Educaţiei, au fost prezenţi 31.237 de candidaţi (86,48%) din totalul celor 35.971 de candidaţi cu drept de participare. Totodată, 2.669 de candidaţi dintre cei prezenţi s-au retras în condiţiile prevăzute de metodologie, iar 49 de candidaţi au fost eliminaţi din examen (dintre care 11 petru fraudă/ tentative de fraudă).

Un număr de 28.519 lucrări au fost transmise la centrele de evaluare (dintre acestea, lucrările a 51 de candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare în condiţiile prevăzute de metodologie).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: