Mai puţin de jumătate dintre români spun că sunt mulţumiţi de sistemul public de sănătate

Sursa foto: Facebook

Doar 4 din 10 români spun că sunt mulţumiţi de sistemul public de sănătate, ţara noastră ocupând locul 17 din cele 23 de state evaluate de o agenţie de piaţă. Accesul la consultaţii medicale, standardul serviciilor, deficitul de personal şi neîncrederea generală în factorii de decizie din sector sunt principalele motive de nemulţumire, spune reprezentanta agenţiei, Elena Bratu.

„Europenii preiau inițiativa în ceea ce privește propria sănătate și sunt preocupați de cum pot să îmbunătățească propria sănătate. România este la același nivel ca anul trecut, conform rezultatelor din studiu, dar suntem sub media europeană. Suntem cumva la același nivel ca țările vecine, țările din estul Europei. Țările care înregistrează cele mai mari valori cu privire la gradul de satisfacție în sistemul de sănătate sunt țările care se focusează foarte mult pe prevenție”, a spus Elena Bratu.

La acest studiu au participat, online, 2.000 de respondenţi din fiecare ţară, cu vârsta între 18 şi 99 de ani. Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că va creşte încrederea populaţiei în sistem după ce se va majora finanţarea pe domeniu şi se vor termina de implementat o serie de măsuri aflate acum în derulare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: