Skip to content
București Știri locale

Mai puține autobuze, troleibuze și tramvaie în București, începând de mâine. Firea: Nu sunt motive de îngrijorare

Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor STB care circulă în București va fi redus cu 25%.

Măsura intră în vigoare de mâine dimineață, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Edilul spune că nu sunt motive de îngrijorare, în condițiile în care s-a redus și numărul călătorilor.

Am luat și noi un set de măsuri care derivă, unele dintre ele, din textul decretului pentru situații de urgență și altele în urma decizilor luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Trebuie să redimensionăm parcul auto. Astăzi, în jurul prânzului, anunțăm dispoziția și oficial. Trebuie să îi protejăm în primul rând pe călători, dar sunt din ce în ce mai puțini în aceste zile, pentru că au înțeles mesajul autorităților de a nu face acele drumuri care nu sunt obligatorii, și trebuie să îi protejăm și pe conducătorii auto, pentru a nu intra la un moment dat în siuația în care să nu aibă cine să mai conducă autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele”, a anunțat edilul.

„Începând de mâine dimineață se va reduce parcul auto al STB, dar nu este un motiv de îngrijorare, pentru că în ultimele zile s-a redus simțitor numărul călătorilor. Realizăm dezinfecții în fiecare zi, chiar de câteva ori pe zi, protejăm călătorii și conducătorii auto”, a mai spus Firea.

Primarul a mai anunțat că firmele și persoanele care au solicitat certificate de urbanism sau autorizații de construire sau diverse aprobări de la comisiile din primărie vor beneficia de prelungirea acestora, potrivit Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *