Skip to content
Politică

MAI semnalează primele incidente de la secțiile de votare

Politistii au umor

Ministerului Afacerilor Interne a semnalat primele incidente de la secțiile de vot din țară.

„La ora 7.00, procesul de vot a început în întreaga țară. Până acum, nu au fost semnalate incidente de ordine publică în legătură cu deschiderea secțiilor și începerea votării”, a menționat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Potrivit acesteia, au au fost înregistrate incidente privind securitatea secțiilor de votare nici pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică.

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne care au asigurat pe timpul nopții paza celor 18.626 de secții de votare din țară le-au predat în această dimineață președinților birourilor electorale cu sigiliile intacte. Pe parcursul nopții, nu au fost înregistrate incidente cu privire la securitatea secțiilor de votare”, a afirmat Monica Dajbog, conform B1.ro

Peste 33.000 de cadre MAI sunt responsabile cu protecția secțiilor de votare, iar 4.200 de specialiști au misiunea de a verifica, cerceta și soluționa sesizările privind producerea unor incidente sau evenimente care au legătură cu procesul de vot și sunt în competența Ministerului Afacerilor Interne.

La începutul acestei săptămâni în toate județele au fost trimise echipe de specialiști din cadrul Aparatului Central al MAI și Inspectoratului General al Poliției

Române în scopul sprijinirii activității unităților teritoriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *