Skip to content
Coronavirus

MAI: Sunt 3 pacienți confirmați cu coronavirus în România și toți 3 se simt bine. Alte 52 de persoane sunt în carantină

Inquam Photos / Octav Ganea

Cei trei pacienţi depistaţi pozitiv cu coronavirus în România sunt bine, Ministerul Afecerilor Interne infirmând stirile apărute privind înrăutăţirea stării de sănătate a bărbatului internat la Cluj. De asemenea, mai sunt 52 persoane în carantină şi alte 8.796 persoane în izolare la domiciliu, la nivel naţional.

Ministerul Afacerilor Interne face apel la populaţie să se informeze doar din surse oficiale, în privinţa datelor referitoare la coronavirus.

”În România au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu coronavirus, starea celor trei pacienţi fiind bună. Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staţionară, acesta neavând febră şi nici o evoluţie negativă. Facem, din nou, apel la mass-media sa nu mai transmită public informaţii neverificate din surse oficiale”, transmite MAI.

Rezultatele analizelor pentru persoanele care au mai fost testate au ieşit negative, ceea ce înseamnă că nu au fost infectate cu coronavirus, mai anunţă MAI care subliniază că în acest moment, la nivel naţional, sunt 52 persoane în carantină şi 8.796 persoane în izolare la domiciliu.

Mii de apeluri la TelVerde

În cursul zilei de vineri, la linia TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecţiuni, relatează News.ro.

”Pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate, a fost operaţionalizată o linie dedicată lor : +4021.320.20.20. De aici vă puteţi lua toate informaţiile legate de întrebările pe care le aveţi. Odată cu operaţionalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgenţă, întrucât cetăţenii pot solicita informaţii direct de la specialişti pe linia dedicată de informare. În ceea ce priveşte persoanele care au apelat numărul unic de urgenţă, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti – 26) cu privire la Coronavirus”, transmite MAI

Persoanele care au călătorit în localităţi din zonele afectate de coronavirus, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, se vor autoizola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcţiile de sănătate publică şi prin intermediul medicului de familie. Măsura se aplică şi membrilor de familie care locuiesc la acelaşi domiciliu.

Persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li se vor pune la dispoziţie informaţii detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate în caz de epidemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *