Skip to content
Siguranța cetățeanului

MAI trimite corpul de control la Poliţia Capitalei, după dezvăluirile privind polițiști care ar fi colaborat cu interlopii

timponline.ro

Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne face verificări la Poliţia Capitalei, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Monica Dajbog. Aceata, după ce au fost semnalate situații în care polițiști sau foști polițiști au fost acuzați că „au pactizat cu cei certați cu legea”.

„La nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu sunt tolerate astfel de situații, noi fiind primii interesați să nu existe nici măcar o suspiciune vizavi de profesionalismul și corectitudinea cadrelor MAI”, a spus Dajbog într-o conferință de presă.

Unul dintre cei care au făcut dezvăluiri despre infiltarea unor membri ai clanurilor mafiote din Capitală în politică și poliție este comisarul-șef Andrei Marius, șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente.

Acesta a spus, într-un interviu pentru Digi24, că ofițerii acestui serviciu, special creat în Poliția Capitalei pentru a documenta activitatea interlopilor, ar fi fost presați anul trecut să renunțe la anchete, după ce le-a fost interzisă colaborarea cu procurorii DIICOT.

„Întrucât am înțeles să continuăm aceste activități cu toate untitățile de parchet, din interior s-au declanșat anumite presiuni, cercetări prealabile, analize de climat organizațional, controale inopinate din partea conducerii, aspecte care au îngreunat activitatea. Mai mult decât atât, o treime din cadrul colectivului a părăsit structura căutând alte locuri de muncă. Unele anchete au fost oprite de pe o zi pe alta”, a spus el.

După dezvăluirile lui Andrei Marius, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că a demarat o anchetă.

În conferința de presă de astăzi, Dajbog a spus că „unul dintre principalele obiective ale conducerii MAI este să formeze și să consolideze un corp profesional integru care să fie apreciat și respectat de cetățenii”.

Ea a adăugat că numărul angajaților MAI care au refuzat mita este cu 30% mai mare față de perioada similară a anului trecut.

Dajbog a dat mai multe exemple, printre care și cel al unui polițist de la IPJ Giurgiu, care a refuzat o mită de 10.000 de lei de la un bărbat prins că mergea cu o mașină neînmatriculată și fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *