Skip to content
Republica Moldova

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Secretarul General al ONU: Am confirmat disponibilitatea pentru consolidarea parteneriatului nostru

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele R. Moldova Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite Antonio Guterres. În cadrul întrevederii cei doi oficiali au discutat despre ajutorul refugiaților ucraineni din R. Moldova, dar și despre impactul războiului asupra R. Moldova, potrivit deschide.md.

„Mă bucur să îi urez bun venit Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite Antonio Guterres la Chișinău astăzi, am discutat despre eforturile noastre comune de a ajuta refugiații ucraineni din Moldova și modalități de a aborda impactul războiului asupra economiei noastre. Am confirmat sprijinul nostru pentru agenda ONU și disponibilitatea pentru consolidarea parteneriatului nostru pentru dezvoltare durabilă”, a scris Maia Sandu pe Twitter.

În același timp, președintele i-a mulțumit Secretarului General ONU pentru sprijinul de care țara noastră a beneficiat de-a lungul anilor prin agențiile Națiunilor Unite, dar și pentru suportul în gestionarea actualei crize umanitare, inclusiv ajutorul financiar direct oferit refugiaților ucraineni și familiilor ce îi găzduiesc. Sandu a primit asigurări că, în scurt timp, aceste ajutoare vor ajunge la toți cei care au nevoie de ele.

La rândul său, Guterres a accentuat faptul că ONU își va intensifica sprijinul pentru R. Moldova.

„Întâlnindu-mă cu Președintele Maia Sandu am felicitat poporul Moldovei pentru generozitatea și solidaritatea față de cei care fug de războiul din Ucraina. ONU își intensifică sprijinul pentru răspunsul Moldovei la această criză umanitară”, a scris Guterres pe Twitter.

Întrevederea dintre cei doi oficiali urma să aibă loc în data de 9 mai, însă din motive de sănătate Președintele Maia Sandu a anulat întrevederea.

António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, a efectuat o vizită în R. Moldova între 9-10 mai. În cadrul întrevederilor cu alți oficiali el mulțumit Republicii Moldova pentru sprijinul, solidaritatea și generozitatea oferită refugiaților ucraineni, remarcând că agențiile ONU își concentrează eforturile pentru a dubla asistența oferită Chișinăului în procesul de gestionare a crizei umanitare și economice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *