Maia Sandu a explicat într-un interviu cu un blogger rus de ce nu s-a întâlnit niciodată cu Putin

Sursa foto- x

Preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu a oferit un interviu bloggerului rus Iurii Dudi, unul dintre cei mai cunoscuţi în Federaţia Rusă, în care a abordat atât subiecte politice şi geopolitice, cât şi personale, discuţia durând aproape două ore.

Şefa statului a vorbit despre primele apeluri telefonice din dimineaţa zilei de 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina, a spus dacă ar fi rămas sau nu în ţară dacă era în situaţia lui Zelenski, a explicat de ce de-a lungul activităţii prezidenţiale nu a avut o întrevedere cu Vladimir Putin, de ce era important să aibă paşaport românesc, ce o ajută în lupta cu stresul, când a plâns ultima dată,  dar şi la ce oră îşi încheie ziua de muncă, relatează presa din Republica Moldova.

NewsMaker a făcut o sinteză a declaraţiilor făcute de Maia Sandu în timpul interviului cu jurnalistul rus. Ea a explicat, de pildă, că de-a lungul activităţii ei prezidenţiale nu a avut o întrevedere cu Vladimir Putin, pentru că „nu a fost ce să fie pus în discuţie”.

În dimineaţa zilei de 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina, primele apeluri telefonice ale şefei statului au fost către ministrul apărării şi către premier. Dacă ar fi fost în locul lui Zelenski, la fel ca el, Maia Sandu ar fi rămas în ţară. „Aici în general nu trebuie să fie semne de întrebare”, a menţionat Maia Sandu.

Şefa statului a spus că Putin a lansat invazia în Ucraina şi tot el poate încheia războiul, dar „din păcate, nu vrea”.

Întrebată dacă Moldova se va apăra, în caz că Rusia o invadează, Maia Sandu a răspuns: „Ne vom apăra obligatoriu ţara”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: