Skip to content
Republica Moldova

Maia Sandu: Analizele noastre arată că R. Moldova nu este în pericol. Însă rămânem vigilenţi

Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritățile de la Chișinău monitorizează cu atenție evoluția lucrurilor, iar instituțiile statului muncesc în regim sporit și fac totul pentru a nu admite destabilizarea situației în R. Moldova. Declarația a fost făcută de către președintele R. Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, notează deschide.md.

Analizele noastre și cele ale partenerilor arată că, astăzi, R. Moldova nu este în pericol. Însă noi rămânem vigilenți. Prioritatea autorităților este păstrarea păcii, viața și siguranța cetățenilor”, a declarat Sandu.

Potrivit ei, moldovenii nu au stat departe de tragedia vecinilor ucraineni – oamenii s-au mobilizat, s-au solidarizat cu refugiații din Ucraina și i-au primit în casele lor: „Peste 90 de mii dintre ei, jumătate din care sunt copii, rămân și acum în R. Moldova. Un număr foarte mare pentru o țară mică”.

Știm că și Lituania găzduiește un număr mare de refugiați din Ucraina. În timpuri complicate, trebuie să oferim ajutor celor care au nevoie de el, e firesc și omenește să facem asta. Lituania ne-a oferit și nouă un sprijin de 750.000 de euro, pentru a acoperi o parte din cheltuielile de întreținere a refugiaților. Vă suntem recunoscători pentru acest ajutor”, a precizat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *