Maia Sandu: „Contăm pe o decizie pozitivă a statelor membre la Reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie”

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

R. Moldova contează pe o decizie pozitivă a statelor membre în procesul de aderare la Uniunea Europeană, la Reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Declarația a fost făcută de șeful statului, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar. 

Președintele Maia Sandu a menționat că obiectivul principal al R. Moldova este aderarea la Uniunea Europeană, până în anul 2030.

„Raportul Comisiei Europene confirmă că R. Moldova a pornit în ultimul an reforme serioase, care pregătesc țara noastră de a deveni un stat european și care sunt necesare pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Contăm pe o decizie pozitivă a statelor membre la Reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Vizita Dvs. reprezintă un puternic semnal de sprijin al aspirațiilor noastre de a deveni parte a familiei europene. Acest sprijin arată nu doar că moldovenii sunt europeni și merită să fie parte a UE, dar și faptul că suntem bineveniți.

Am trecut în revistă progresele înregistrate de către R. Moldova până acum, dar și eforturile pe care trebuie să le depunem în continuare pe acest drum. Știm că e mult de lucru, dar nu ne sperie munca. Obiectivul nostru este ca R. Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030. Aderarea la UE este unica noastră șansă de a garanta un viitor al păcii, libertății și prosperității pentru țara noastră. Drumul pe care am ales să mergem este plin de provocări. În pofida acestor provocări noi continuăm să alegem libertatea, independența, pacea și dreptul de a ne decide singuri soarta”, a notat șeful statului.

Amintim că președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și omologul său sloven, Nataša Pirc Musar, efectuează o vizită de lucru în aceste zile la Chișinău. Cei doi șefi de stat vor avea discuții cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu prim-ministrul Dorin Recean.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL