Skip to content
Republica Moldova

Maia Sandu, critici dure la adresa procurorilor anticorupție din R. Moldova: „Sunt în vacanță, și la propriu, și la figurat”

Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a lansat critici dure la adresa procuraturii, după ce procurorul general Alexandr Stoianoglo nu s-a prezentat marți la ședinta Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pe motiv că este în vacanță.

În acest contet, Maia Sandu a criticat faptul că procurorii nu fac progrese în anchetarea dosarelor mari de corupție, precizând că procuratura e în vacanță, și la propriu, și la figurat.

Vedem lipsa de progrese din partea organelor statului pentru readucerea lor și tragerea la răspundere. Procuratura este în concediu și la propriu, și la figurat”, a declarat Maia Sandu.

Ea a descris activitatea Procuraturii ca fiind “anemică și există suspiciuni că unii procurori ar fi implicați în protejarea unor criminali”.

Așa cum cunosc cetățenii, avem mai multe situații când personaje responsabile de abuzuri majore, implicate în ilegalități au părăsit Republica Moldova, sunt în căutare internațională și vedem lipsă de progrese din partea organelor statului, în special a Procuraturii pentru readucerea lor și tragerea la răspundere a acestor oameni”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului de la Chișinău a criticat activitatea procurorilor anti-corupție care nu ar fi ridicat și calculatoarele din casa conspirativă din care oamenii din gruparea lui Veaceslav Platon coordinau acțiuni împotriva unor judecători și campania electorală împotriva PAS și a Maiei Sandu la alegeri parlamentare din 11 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *