Skip to content
Republica Moldova

Maia Sandu, despre extinderea războiului în R. Moldova: „Cred că suntem în siguranță deocamdată”

Inquam Photos / Octav Ganea

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a transmis moldovenilor că „sunt în siguranță” și că Rusia nu va porni o agresiune împotriva țării lor în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, Maia Sandu a precizat că „aparent, orice scenariu este posibil” și va anunța cetățenii țării dacă are loc vreo amenințare la adresa securității naționale.

Directoarea serviciilor naționale de informații din SUA, Avril Haines, declara marți că, în opinia comunității americane de informații, pe termen scurt Vladimir Putin dorește să captureze regiunile ucrainene Donețk și Lugansk, să controleze Hersonul și eventual să extindă un coridor terestru către Transnistria.

Pe de altă parte, explica ea, pentru a ajunge în Transnistria, liderul rus ar trebui să instituie o mobilizare generală la nivel național. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a negat chiar miercuri că Vladimir Putin ar urma decreteze legea marțială.

În același timp, Maia Sandu asigură cetățenii Republicii Moldova că nu există, deocamdată, vreo amenințare la adresa securității naționale.

„Cred că suntem în siguranță; deocamdată, Rusia nu are planuri clare în acest sens”, a declarat Maia Sandu, la postul TVR Moldova, potrivit Digi24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *