Skip to content
Republica Moldova

Maia Sandu, discuție cu președintele CE: Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin

Facebook

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marți la Bruxelles cu liderul Consiliului European, Charles Michel, iar unul dintre subiectele abordate a fost agenda de integrare europeană a Chișinăului.

„M-am bucurat să-l revăd, la Bruxelles, pe Charles Michel, Președintele Consiliului European, care a vizitat recent țara noastră în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetățenilor și autorităților Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina. Am vorbit despre evoluția riscurilor de securitate din regiunea noastră, i-am mulțumit pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru depășirea consecințelor economice și sociale nefaste ale războiului”, a scris președinta Republicii Moldova, marți, pe Facebook.

Un alt subiect a fost agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. „Am discutat, de asemenea, despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a țării noastre după model european”, a adăugat Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *