Skip to content
Republica Moldova

Maia Sandu, după întâlnirea cu Florin Cîțu: Subiectul principal a fost modul în care România ne poate ajuta să avem acces mai rapid la vaccinul anti-Covid-19

Facebook
" "

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat miercuri, câteva ore, la București, în drum spre Paris, și a avut o scurtă întrevedere cu prim-ministrul României, Florin Cîțu.

„I-am mulțumit domnului Cîțu pentru deschiderea și bunăvoința cu care Guvernul României sprijină Republica Moldova, mai ales în aceste vremuri grele pentru toți”, a scris Maia Sandu pe contul personal de facebook.

" "
" "

Subiectul principal al discuției a fost modul în care România poate ajuta Moldova să aibă acces mai rapid la vaccinul anti-Covid-19.

„Premierul Cîțu ne-a asigurat că sunt analizate toate pârghiile posibile în acest sens, stoparea pandemiei fiind un subiect de securitate nu doar națională, ci și europeană. Prim-ministrul Florin Cîțu m-a informat, totodată, că într-un timp foarte scurt Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare”, a transmis Maia Sandu.

„De asemenea, am vorbit despre inițiativele abordate în cadrul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Chișinău, astfel încât să intensificăm colaborarea la nivel guvernamental.

Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală am enumerat conexiunea energetică cu România, funcționalitatea Gazoductului Iași-Chișinău, precum și construcția podului de la Ungheni.

Domnul Florin Cîțu m-a asigurat că România va depune toate eforturile pentru a sprijini în continuare Republica Moldova, atât în relațiile bilaterale, cât și la nivelul Uniunii Europene, promovând agenda europeană a țării noastre și interesele cetățenilor”, a mai informat Maia Sandu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *