Maia Sandu: Intrăm într-o fază decisivă a procesului de integrare europeană

Sursă foto: Facebook/Maia Sandu

Cristina Gherasimov, desemnată în funcția de viceprim-ministru al R. Moldova, responsabilă de domeniul Integrării Europene, a depus jurământul în fața președintelui R. Moldova, Maia Sandu. La ceremonia de învestire în funcție a participat și prim-ministrul Dorin Recean.

Prin decretul președintelui R.Moldova, Cristina Gherasimov este numită în funcția de viceprim-ministru pentru Integrare Europeană.

„Jur să îmi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii R.Moldova, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Moldovei”, a declarat Cristina Gherasimov.

Președintele Maia Sandu i-a urat succes în activitate, subliniind că R.Moldova are un plan ambițios de a deveni membră a Uniunii Europene și pentru realizarea acestui deziderat este necesară unirea eforturilor.

„Intrăm într-o fază decisivă a procesului de integrare europeană și toți ochii vor fi pe ceea ce se întâmplă aici acasă. Noi am reușit să construim relații foarte bune cu Uniunea Europeană, cu statele membre și am reușit să obținem votul lor de încredere, dar acum trebuie să ne mișcăm hotărât pentru ca să ajustăm legile, standardele R.Moldova la cele ale Uniunii Europene.(…)”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: