Maia Sandu, la summitul pentru pace din Elveția: Pacea în Ucraina înseamnă și pacea în Moldova

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Președintele moldovean, Maia Sandu, a declarat, la summitul pentru pace care are loc în Elveția, că pacea Ucrainei este pacea Moldovei, reafirmând angajamentul de neclintit al Chișinăului pentru restaurarea păcii în Ucraina și în Europa.

Președintele Maia Sandu a reafirmat angajamentul Moldovei pentru restaurarea păcii în Ucraina și în Europa, chiar dacă țara are ,,resurse limitate”.

,,Avem o dorință puternică de a ajuta. Moldova a făcut pași importanți în conformitate cu formula de pace a Ucrainei”, a declarat Maia Sandu, vorbind despre sprijinul Chișinăului oferit Kievului, în timpul războiului pornit de Rusia.

,,În privința securității alimentare, noi facilităm exporturile de cereale din Ucraina către piețele globale, ceea ce este important îndeosebi pentru țările în care securitatea alimentară continuă să fie o îngrijorare majoră. În privința măsurilor umanitare, noi am primit sute de mii de refugiați și ne-am alăturat eforturilor internaționale de a elibera copii ucraineni răpiți. În privința justiției, noi ne-am alăturat registrului pagubelor al Consiliului Europei, pentru a ne asigura că Rusia va plăti reparații.La fel de important este că noi ne consolidăm reziliența pentru a menține stabilitatea acasă și pentru a fi un vecin puternic și de ajutor pentru Ucraina, cu care avem o graniță de 1200 de kilometri”, a afirmat lidera de la Chișinău.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: