Skip to content
Republica Moldova

Maia Sandu, președintele R. Moldova, susține PNL la alegerile parlamentare. Anunțul făcut de noul lider al statului

Guvernul României/ Facebook

Maia Sandu, președintele ales al R. Moldova, luni, într-o conferință de presă, a declarat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) susține Partidul Național Liberal (PNL) la alegerile parlamentare ce vor avea loc duminică, 6 decembrie, în România.

„Într-adevăr, în Republica Moldova locuiesc mulți cetățeni care au și cetățenia României și îndemnul meu este să meargă la vot, să se protejeze și să respecte toate regulile de protejare. Eu sunt parte a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) , câteva săptămâni, și vă amintesc că PAS face parte din aceeași familie europeană, PPE, cu PNL. Prin urmare, PAS susține PNL la alegerile parlamentare din România”, a declarat Maia Sandu la conferința de presă.

Totodată, Maia Sandu a anunțat că va renunța la calitatea sa de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) până pe 20 ianuarie 2021.

Trebuie să renunț la calitatea de membru de partid până pe 20 ianuarie. O să depun toate eforturile pentru a fi președintele tuturor și aceasta înseamnă respect pentru toți. Pentru cei care m-au votat și pentru cei care nu m-au votat, pentru cei vorbitori de limba română și pentru cei vorbitori de limba rusă, ucraineană, găgăuză”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că Maia Sandu a obținut victoria la alegerile prezidențiale din 1 și 15 noiembrie, fiind candidata PAS la șefia statului, iar potrivit legii, președintele țării nu poate fi membru de partid.

2 comentarii la “Maia Sandu, președintele R. Moldova, susține PNL la alegerile parlamentare. Anunțul făcut de noul lider al statului

  1. Felicitări Maya Sandu.felicitari moldoveni.ati dovedit că sunteți europeni și români.cereti ajutorul românilor sa vă integrați în UE și Intr o zi cereți unirea cu România.Lamulti ani Moldoveni la multi ani Moldova .la multi ani romania

  2. Mă bucur să aud un demnitatar moldovean, care nu are accentul vorbitorilor nativi de rusă, ci are un accent de român basarabean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *