Maia Sandu: Prigojin a vrut să mă înlăture de la putere

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat într-un interviu pentru Financial Times că şeful companiei ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, în prezent decedat, a plănuit o lovitură de stat împotriva sa la începutul acestui an, ca parte a unei strategii mai largi de destabilizare a ţării.

„Informaţiile pe care le avem sunt că a fost un plan pregătit de echipa lui (Prigojin)”, a declarat Maia Sandu precizând că grupurile Wagner urmăreau să declanşeze proteste antiguvernamentale „violente”.

Oficialii europeni şi americani au avertizat în februarie că Rusia plănuia să răstoarne guvernul pro-occidental al Maiei Sandu, iar Moldova a anunţat în martie că a arestat un membru Wagner şi l-a acuzat de instigare la tulburări. Prigojin a fost ucis într-un accident de avion în august, la două luni după ce a condus o revoltă eşuată în Rusia.

Pe de altă parte, odată cu apropierea alegerilor locale, Maia Sandu a avertizat că Moscova foloseşte diferite metode, inclusiv transferuri de bani lichizi şi carduri bancare emise în Dubai, pentru a introduce ilegal în Moldova bani pentru a mitui alegătorii.

CUM A TRIMIS RUSIA 20 DE MILIOANE DE EURO ÎN MOLDOVA

 

„Rusia îşi va spori presiunea asupra Republicii Moldova. Au încercat cu energia şi au eşuat. Au încercat să răstoarne guvernul şi au eşuat. Iar acum încearcă să intervină masiv în alegerile noastre, folosind foarte mulţi bani”, a arătat Maia Sandu.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: