PSnews

Ultima Oră

Maia Sandu, REVOLTATĂ după rezultat: Vom contesta alegerile!

b1.ro

Candidata proeuropeană la președinția Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut luni demisia președintei Comisiei Electorale Centrale și pe cea a ministrului Afecerilor Externe și a afirmat că alegerile prezidențiale de duminică nu au fost nici libere, nici corecte.

„Vă mulțumesc tuturor celor care au mers la vot ieri. Celor care au avut încredere în mine. Știu că vă încearcă emoții dificile. E firesc să fie așa. Mă închin în fața celor care au parcurs mulți kilometri ca să ajungă la secțiile de vot. Respect oamenii care l-au votat pe oponentul meu. Dar timpul va arăta care sunt adevăratele lui valori. Aceste alegeri nu au fost nici corecte și nci libere. Oponenții noștri au folosit metode necinstite. Reiterez, cerem demisia șefei CEC și a ministrului de Externe”, a declarat Sandu, conform realitatea.net.

Maia Sandu a decla­rat că toa­te efor­tu­ri­le echi­pei PAS, dar și PPDA sunt con­cen­tra­te pe docu­men­ta­rea tutu­ror încăl­că­ri­lor admi­se în ziua scru­ti­nu­lui, dar și pe defi­cien­țe­le orga­ni­ză­rii votului, atât pe teri­to­ri­ul țării, cât și în dias­po­ră, unde mii de mol­do­ve­ni nu și-au putut exer­ci­ta drep­tul la vot.

Maia San­du și Andrei Năs­ta­se au anun­țat că vor pre­zen­ta Cur­ții Con­sti­tu­țio­na­le „dove­zi­le pri­vind fra­u­de­le admi­se în pro­ce­sul elec­to­ral” și vor soli­ci­ta să se expu­nă asu­pra legi­ti­mi­tă­ții scru­ti­nu­lui. O deci­zie pri­vind ală­tu­ra­rea către miș­ca­rea pro­tes­ta­ta­ră, care cere la fel ca PAS demi­sia CEC-ului și a minis­tru­lui de Exter­ne, Maia San­du a decla­rat că va enun­ța după adre­sa­rea la Cur­tea Cosn­ti­tu­țio­na­lă.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi