Skip to content
Politică

Maior: Am fost la Oprea, dar era un eveniment privat

ziuaconstanta.ro

Prezent în fața comisiei de audieri parlamentare pentru alegerile din 2009, fostul director SRI, George Maior, a recunoscut că a fost prezent la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea, dar a precizat că vede acest lucru ca pe un eveniment privat și nu ca pe o întâlnire de lucru pe tema alegerilor prezidențiale.

Maior a refuzat să dea detalii despre întâlnirea ținută în sufrageria lui Oprea, despre care jurnalistul Dan Andronic susține că a reprezentat o conspirație pentru favorizarea lui Traian Băsescu în turul II al alegerilor prezidențiale.

George Maior, în prezent ambasador al României la Washington, a specificat că are o relație de prietenie atât cu Gabriel Oprea, cât și cu Vasile Dîncu, vrând să sublinieze poziția neutră în privința alegerilor di acel an.

„„L-am cunoscut de multă vreme pe domnul Gabriel Oprea, era o relaţie de prietenie cu domnia sa, încă din perioada în care şi eu am fost membru al acestui Parlament”, a afirmat Maior, conform news.ro.

”Au existat şi există în viaţa unui om, chiar deţinând asemenea funcţie, şi aspecte referitoare la elemente private, la evenimente private.Ele nu au avut nicio legătură cu acţiunea instituţiei ca atare”, a mai spus Maior în fața comisiei parlamentare de anchetă.

Folosind pretextul întâlnirii private, fostul șef al Serviciului Român de Informați a refuzat să declare altceva despre întâlnire, neconfirmând nici măcar dacă la aceasta au participat și Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea. În schimb, l-a contrazis pe Dan Andronic, afirmând că întâlnirea din acea seară nu a avut caracterul unei „celule de criză”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *