Skip to content
Politică

Maior îi bagă pe Dragnea și Ponta în ciorba interceptărilor, ofițerilor acoperiți și scandalurilor din Justiție EXCLUSIV

Libertatea

De când s-a rupt tovărășia dintre ei, Victor Ponta și Liviu Dragnea se acuză reciproc de legături cu așa numitul ”stat paralel”. Fostul director al SRI – etichetat drept unul dintre capii ”statului paralel”, îi împacă pe cei foști pesediști: îi bagă pe amândoi în oala interceptărilor, acoperiților și preluării controlului asupra Justiției.

Am discutat de protocoale, de proceduri interne. Am susținut necesitatea acestor protocoale, am susținut că serviciul a fost întotdeauna în cadrul legii și puterea adevărului va prevala în fața unor alegații. Am cerut comisiei să reflecteze serios dacă multiplele alegații asupra interceptărilor privind ofițeri acoperiți și presiuni asupra justiției să se aducă dovezi și să se audieze și alte persoane, de pildă Liviu Dragnea sau Victor Ponta„, a declarat Maior la finalul a patru ore de audieri la Comisia SRI.

Curios este că deși Maior i-a indicat pe Dragnea și Ponta ca fiind depozitarii unor informații referitoare la temele cel mai tocate de PSD încă de când a preluat guvernarea, Claudiu Manda – senator PSD, om de casă al lui Dragnea și actulaul președinte al Comisiei SRI – s-a referit în declarațiile făcute de el la final la relația dintre George Maior și Horia Georgescu, fostul șef al ANI. La interesul acordat de parlamentarii din Comisie față de gradul de prietenie al relației Maior – Georgescu, mai exact. ”Domnul Horia Georgescu ne spunea că relaţia dintre cei doi a fost una apropiată, de prietenie, că au mers împreună la diferite evenimente. Domnul George Maior ne-a spus în comisie (n.r – la o audiere anterioară) că îl cunoştea vag. Domnul George Maior a spus acum că îl cunoştea nu vag, ci foarte vag, dar a confirmat cele trei întâlniri pe care le-a avut după ce n-a mai fost director al SRI – una acasă la domnul Horia Georgescu, una la un restaurant în Bucureşti, şi încă una la sediul instituţiei ANI, când domnul Horia Georgescu era director la momentul respectiv. Contextul discuţiilor n-a vrut să-l detalieze foarte mult”, a precizat Manda.

În plus, Manda a anunțat că s-a mai decis și audierea în Comisie a fostului șef ANAF. Sorin Blejnar. Nimic însă despre o convocare a lui Ponta și/sau Dragnea, deși amândoi au susținut public că sunt gata să spună tot ce știu dacă vor fi cumva audiați la Comisia de supraveghere a activității SRI. Discreția lui Manda plus faptul că Maior s-a arătat și el gata să povestească multe și mărunte dacă nu va mai încorsetat de funcția de ambasador dă de înțeles că foarte posibil este că lui Dragnea să-i pălească elanul de rechemare în țară a actualului ambasador al României la Washington.

 

 

1 comentariu la “Maior îi bagă pe Dragnea și Ponta în ciorba interceptărilor, ofițerilor acoperiți și scandalurilor din Justiție EXCLUSIV

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *