Skip to content
Politică

Majorările salariilor bugetarilor, în pericol? Lider PSD: „O sa fie jale şi prăpăd!”

Guvernul ar putea lua în calcul amânarea cu trei până la şase luni a majorării cu 10% a salariilor din sistemul de stat. Majorarea salariilor bugetarilor, discutată de premierul Dacian Cioloş cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Premierul Dacian Cioloş a cerut o analiză completă Ministerului de Finanţe pentru a vedea dacă majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor este posibilă. Totodată, luni, sindicatele din administraţie au ameninţat cu greve dacă salariile bugetarilor nu vor fi majorate cu 10%.

Subiectul a fost dezbătut şi în emisiunea de la Antena 3, luni seară, moderată de jurnalista Dana Grecu. Prezent în platourile Antena 3, Codrin Şetfănescu, secretarul general adjunct al PSD, a precizat care sunt aşteptările social-demcraţilor faţă de noul guvern, exprimând că banii necesari pentru aceste majorări există.

Totodată, Ştefănescu a declarat tăios că dacă guvernul nu îşi va respecta obligaţiile asumate, PSD va taxa puternic noul executiv: „Sindicatele s-au intalnit si cu Rovana Plumb si cu Eugen Teodorovici pe vremea noastra. Toate sindicatele s-au intalnit cu ministrii responsabili si banii sunt. Daca guvernul asta tehnocrat face aceasta surpriza neplacuta pentru milioane de romani din Romania, iese cu scandal. Noi am dat un vot de investitura pentru acest guvern cu obligatiile respective. Vorbesc despre chestia cu salariile, mie imi miroase ca ceva nu e in regula aici si nu numai mie, noua din PSD. Ceva ni se ascunde inlegatura cu subiectul asta. (…) Am dat un vot de investitura in cazul in care noul guvern tine cont de majorarile de salarii si scaderile de taxe. La prima abatere a acestui guvern o sa fie jale şi prăpăd!”

În plus, secretarul general adjunct al PSD a amintit momentul când Liviu Voinea a fost propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru tehnocrat, imediat după demisia lui Ponta: „Noi am venit la Iohannis cu un prim ministru, Liviu Voinea si cu un guvern politic. Dupa ce a plecat, toti ministrii au trebuit sa demisioneze pentru ca asa este Constitutia.”

Un alt invitat în emisiunea de la Antena 3, vicepreşedintele PNL Virgil Popescu a explicat că discuţiile sunt hazardate şi că: „Ordonanta aceea cu maririle de 10%a fost a guvernului PSD. Lasati presedintele sa promulge. A spus presedintele ca vrea sa se consulte cu primul ministru si ministrul de Finante.”, a opinat Popescu.

„Toti tehnocratii astia geniali vin aici (în guvern-n.r.) pentru CV-uri. „, a mai declarat Codrin Ştefănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *