Skip to content
Politică

Majoritatea parlamentară începe să scârțăie: Dragnea îi strică planurile lui Tăriceanu

hotnews.ro

Majoritatea parlamentară, formată din PSD și ALDE, începe să scârție, după ce a apărut un mic conflict între Dragnea și Tăriceanu.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a propus, în ședința conducerii parlamentului, să se introducă pe ordinea de zi o declarație critică adresată președintelui Iohannis și Consiliului Superior al Magistraturii. Liviu Dragnea, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, s-a opus acestei intenții și a păstrat ordinea de zi a ședinței așa cum era ea inițial, transmite hotnews.ro.

Redăm mai jos câteva fragmente din declarația pe care Tăriceanu a încercat s-o pună pe ordinea de zi:

„Parlamentul apreciaza ca, in conditiile normale, asemenea lamuriri nu ar fi fost necesare. Textul Constitutiei este in sine suficient de explicit. Ceea ce a facut oportuna si necesara decizia Curtii este absenta manifesta a bunei credinte in interpretarea legii fundamentale de catre rereprezentanti institutionali ai autoritatii judecatoresti, ca si abuzul de drept al Presedintelui Romaniei, care recurge la sesizarea fara temei a Curtii doar in scopul blocarii unui proces politic democratic.”
„Parlamentul nu va mai accepta pe viitor sa fie redus la conditia de spectator al unor decizii politice ce se iau dupa criterii netransparente de catre persoane care nu si-au castigat prin vot dreptul de a decide”.
„Modul direct de alegere a Presedintelui Romaniei a indus impresia gresita ca cel ales este primul reprezentant al natiunii, ca ar fi un presedinte absolut al romanilor, mai legitim si reprezentantiv decat Parlamentul”.
„Parlamentul Romaniei califica drept neconstitutionale si inacceptabile judecatile pe care fie Presedintele Romaniei, fie Consiliul Superior al Magistraturii, fie reprezentanti ai Ministerului Public le formuleaza la adresa unor decizii si activitati ale Guvernului. Asemenea actiuni usurpa ilegal si abuziv dreptul exclusiv al Parlamentului de a trage Guvernul la raspundere, in diferitele forme prevazute de lege si de regulamentele camerelor, pentru activitatea sa.”

Documentul, pus la dispoziție de hotnews.ro, poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *