Skip to content
Politică

Majoritatea PSD-ALDE, pălmuită de parlamentarii europeni EXCLUSIV

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au pus pe ordinea de zi a sesiunii de la Starsbourg din 1-4 octombrie subiectul reprimării mitingului Diasporei din 10 august.

Onor parlamentarii români din arcul guvernamental au respins miercuri înființarea unui comisii care să ancheteze violențele petrecute la mitingul din 10 august. La doar o zi după decizia aleșilor noștri, șefii grupurilor parlamentare din PE au decis să dezbată problema în plenul european. Un gest care echivalează cu o palmă dată actualei puteri aflată la cârma României, implicit Parlamentului nostru național, mai ales în condițiile în care europenii în cauză au luat decizia în unanimitate. Altfel spus, în apărarea puterii pesediste nu au sărit nici măcar social-democrații europeni frați.

În plus, conform cutumei europene, premierul Viorica Dăncilă trebuie să asiste la dezbaterea subiectului. Evident, este vorba despre aceeași Viorica Dăncilă care a trimis conducerii Comisiei Europene, la o săptămână după mitingul din 10 august (pe 17 august mai exact), o scrisoare în care justifica întru totul intervenția violentă a Jandarmeriei pe motiv că mitingul din 10 august ar fi fost ”o încercare de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim”.

Pledoarie nu foarte convingătoare din moment ce liderii CE l-au lăsat pe premierul României fără un răspuns timp de trei săptămâni iar acum s-a aflat că intervenția legitimă și democratică a Jandarmeriei condusă atunci de Sebastian Cucoș va fi disecată în Parlamentul European. Cu prim-ministrul Viorica Dăncilă de față, pentru ca umilința României să fie completă.

Dragnea s-a trezit brusc că în poartă îi bat concomitent Firea, europenii și FMI

O veche vorbă spune că un necaz nu vine singur niciodată iar pesediștii pot constata valabilitatea proverbului pe propria lor piele. În mai puțin de o săptămână, un membru de frunte al partidului – primarul Capitalei Gabriela Firea, îl acuză public pe liderul Liviu Dragnea și acoliții săi de acțiuni de poliție politică și de dictatură internă, voci pesediste cer – oficial! – demisia lui Dragnea, Parlamentul European decide să ia la bani mărunți Jandarmeria patronată de Carmen Dan iar FMI anunță că este pe cale să revizuiască în scădere senzaționala creștere economică a României, de la 5 și ceva la puțin peste 4. Și asta în timp ce guvernul PSD-ALDE și-a construit bugetul pe 2018 pe o estimare de creștere economică de 5,5.

Dacă previziunea FMI se concretizează, e într-adevăr de rău, dar nu pentru guvernanții PSD-ALDE, ci ca de obicei pentru români. Români care în parte s-au uitat în gura PSD-ului și așteaptă și astăzi salarii de ‘jde mii de euro, pensii babane, locuri de muncă gârlă și spitale care se învârt după soare de dezinfectate și dotate ce sunt.

1 comentariu la “Majoritatea PSD-ALDE, pălmuită de parlamentarii europeni EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *