Skip to content
Politică

Mălin Bot anunță un nou mare protest: când va avea loc și care sunt revendicările EXCLUSIV INTERVIU

Redacția PSnews.ro l-a contactat pe jurnalistul Mălin Bot, celebru pentru luările de poziție împotriva actualei coaliții de guvernare PSD-ALDE și unul din numele cele mai proeminente ale protestelor din ultimii 2 ani, pentru a-l întreba când are loc următorul mare protest.

Mălin Bot a comunicat că următorul mare miting împotriva PSD-ALDE va avea loc pe 10 septembrie în Piața Victoriei.

Protestul a fost anunțat și pe rețeaua socială Facebook printr-un eveniment intitulat „Cerem demisia lui Dragnea. Noi suntem poporul. Noi nu cedăm” și va începe luni, 10 septembrie, de la ora 19:00, așa după cum puteți vedea în linkul următor: Protest 10 septembrie

De altfel, exista și o listă de revendicări cu care o delegație a organizațiilor civice se va duce la Strasbourg în aceeași zi cu manifestația pentru a transmite cerințele celor care protestează. Delegația va prezenta oficialilor europeni de la Strasbourg atât lista de revendicări cât și materiale foto și video ale represiunilor de pe 10 august, dar și modul în care Liviu Dragnea dorește să schimbe legile justiției pentru a se scăpa de răspunderea penală.

Mai jos, vă prezentăm declarațiile făcute de junalist, cât și lista de revendicări pe care a invocat-o:

În data de 10 septembrie este următorul mare protest organizat în Piața Victoriei din București, în toate orașele mari ale României și încercăm să organizăm cu grupurile din diaspora în toate capitalele europene. O delegație care va reprezenta organizații civine din România și din diaspora va fi prezentă la Strasbourg în data de 10 pentru a transmite mesajul celor care vor protesta în România către Comisia Europeană și către europarlamentari cu care ne vom întâlni în data de 10. Vom încerca să obținem o reacție fermă împotriva abuzurilor actualei guvernări din partea autorităților europene, din partea Parlamentului European. 

Avem și o listă de revendicări:

1. Demisia lui Dragnea din Parlament 

2.Demisia lui Tăriceanu de la Senat 

3.Desființarea Comisiei Iordache 

4.Demisia lui Florin Iordache din Parlament 

5.Stoparea legilor care, din punctul nostru de vedere, legalizează corupția 

6.Judecarea proceselor cu celeritate, cu termene scurte, la o săptămână 

7.Dublarea pedepselor pentru toate infracțiunile legate de corupție  

8.Confiscarea extinsă a averilor nejustificate a celor care dețin funcții publice 

9.Promovarea cât mai rapidă a procedurilor pentru modificarea Constituției, în sensul în care au semnat peste 1 milion de oameni pentru inițiativa Fără Penali în Funcții Publice 

10.Impunerea deciziei poporului de la referendumul cu 300 de parlamentari 

11.Un punct nou pe lista de revendicări apărut după represiunea de pe 10 august: cerem ca toți cei din conducerea Jandarmeriei care au fost implicați în operațiunile din 10 august de la Piața Victoriei să fie suspendați din funcții și cerem anchetarea și trimiterea în judecată a celor vinovați

 

Primele 10 revendicări au fost prezentate de foarte mult timp, de la protestul din 6 martie de la Parlament 

Acestea sunt puncte pe care le vom prezenta la Strasbourg în data de 10 oficialilor europeni cu care ne vom întâlni, ce vor fi arătate acestora alături de fotografii, imagini, dovezi clare ale represiunii din data de 10 august și descrierea modului în care Liviu Dragnea, un condamnat penal, care are două condamnări deja, încearcă să modifice întreaga arhitectură juridică din justiție și din procedura penală ca să scape el de pușcărie pentru interesul lui personal.

Astea sunt lucrurile pe care noi le vom prezenta punctual, astfel încât să nu mai fie niciun fel de dubiu cu privire la ce se petrece în România și să încercăm sâ obținem o presiune din partea autorităților de la Bruxelles asupra lui Liviu Dragnea pentru a-l determina să se oprească din toate aceste activități imorale. El nu a fost votat să facă acest lucru.

Ei invocă în mod constant faptul că au fost votați și că au majoritate, dar acea majoritate și acele voturi le-au fost date pentru niște măsuri economice. Ei nico secundă în campania electorală nu s-au prezentat cu un program care să cuprindă măsurile pe care ei le-au luat în justiție. Nefiind votați pentru așa ceva nu au niciun fel de legitimitate să facă acest lucru ori ei nu pot invoca legitimitatea votului pentru că votul a fost acordat pentru altceva. Dacă dvs. îmi dați mie banii dvs. să vă cumpăr pâine de la magazin și eu fug cu banii și mă duc să iau o bere, păi eu sunt un hoț. Dragnea asta a făcut. El este în situația unui om care a primit de la cineva încredere, i-a pus banii în mână și i-a spus: Liviule, mergi pe jos până la magazin și cumpără pâine și Liviu s-a dus cu banii la birt și de la birt strigă că domne’ el mi-a dat banii, dar da el ți-a dat banii așa este, dat ți-a dat banii să cumperi pâine nu să îi dai la cârciumă, a precizat jurnalistul Mălin Bot pentru PSnews.ro.

2 comentarii la “Mălin Bot anunță un nou mare protest: când va avea loc și care sunt revendicările EXCLUSIV INTERVIU

  1. Am si eu o intrebare, cu ce se ocupa acest Malin Bot, de cine este platit si face tot timpul mitinguri? El este contra guvernului dar acest guvern chiar este prea bun cu acest domn, de ce nu intervine la ministrul MAI pt. a interzice aceste revolte fara aprobare. Asa se intampla in alte tarii din UE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *