Skip to content
Politică

Mama unui lider PMP a câștigat fără licitație un contract de milioane cu Aeroportul Otopeni

espreso.es

Mama unui lider al Partidului Mișcarea Populară (PMP) a câștigat fără licitație un contract de milioane de lei cu Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni, unitate care se confruntă deja de ceva timp cu probleme de infrastructură.

Este vorba despre Elena Moise, mama lui Sebastian Moise, secretar executiv al PMP, un om care apare în dosarul retrocedărilor al lui Dorin Cocoş, scrie Jurnalul Național.

Elena Moise a câștigat contractul în asociere cu Mihaela Neagu, o afaceristă apropiată de fosta guvernare PDL, despre care tot Jurnalul Național a scris că este prietenă cu Monica Iacob-Ridzi, ex-ministru al Tineretului și Sportului.

Firma mamei politicianului a fost înfiinţată cu doar câteva zile înainte să câștige contractul. Elena Moise este soţia lui Vasile Moise zis Deju, liderul Partidei Romilor din Dâmboviţa şi un apropiat al PDL-istului Florin Popescu, cunoscut drept „baronul puilor”. Mai mult: soţii Moise sunt asociaţi cu Sanda Filofteia Mihai, o apropiată a lui Liviu Negoiţă, ex-primar PDL al Sectorului 3, detaliază publicația citată.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) SA a atribuit pe 02.03.2018 un contract pentru prestarea de servicii de curăţenie, salubrizare şi colectare selectivă a deşeurilor în terminalele de pasageri ale Aeroportului „Henri Coandă”, în urma unor negocieri fără anunţ de participare, cu invocarea unei situaţii de urgenţă extremă. Durata contractului este de 6 luni, iar valoarea se ridică la 4.103.573,83 lei, fără TVA. Banii vor merge către asocierea formată din Libro Events SRL (societatea Mihaelei Neagu) şi ISM Sophie Construct SRL (compania Elenei Moise).

Găsiți AICI mai multe detalii, inclusiv despre parcursul sinuos al celor două firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *