Skip to content
Politică

Mâna dreaptă a lui Iohannis, îndemn controversat pentru români:”Trebuie să alegem”. Posibila semnificație a mesajului

Unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Klaus Iohannis face vineri o afirmație  extrem de controversată după atacurile armate din Franța.

Întrebat, vineri, de jurnalişti, înaintea unei conferinţe susţinute la Facultatea de Studii Europene a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, dacă românii au motive de îngrijorare date fiind evenimentele de la Paris, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că toţi cetăţenii europeni trebuie să aleagă „între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă”, informează mediafax.ro.

„Nu este vorba doar de cetăţenii români, toţi cetăţenii europeni au datoria, astăzi, să înţeleagă că UE se află într-un moment de răscruce, când trebuie să alegem între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă, când trebuie să înţelegem care este diferenţa dintre o atitudine deschisă către multiculturalitate sau o atitudine întoarsă către noi, în care Europa se transformă dintr-un spaţiu spaţiu al libertăţilor, într-o fortăreaţă.

Este un moment critic pentru gândirea europeană, ca şi pentru viitorul construcţiei europene. Este un moment critic, se judecă cât de serioşi suntem în propriile noastre principii, principii care trec peste ceea ce înseamnă un eveniment atât de tragic, un atac atât de laş şi de dureros”, a spus Ungureanu.

Cel mai probabil, afirmația lui Mihai Răzvan Ungureanu vine în ajutorul legii Big Brother, care prevede, printre altele, cumpărarea doar cu actul de identitate a cartelelor preplătite. Imediat după atentatele de la Paris, mai mulți demnitari români au relansat ideea adoptării acestei legi controversate, care a primit aviz de neconstituționalitate din partea CCR.

În cursul dimineții de vineri, a avut loc o  sedinta interministeriala, la sediul Ministerului Afacerilor Interne in contextul atacurilor teroriste din Franta, la care au participat seful SRI, George Maior si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, informeaza B1TV.

Ministrul Gabriel Oprea a convocat Grupul Interministerial Strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii si Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta. Pe ordinea de zi s-au aflat un nou proiect de Lege Big Brother privind retinerea datelor de telefonie si internet, dar si un proiect de lege privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

 

 

foto: ziare.com

2 comentarii la “Mâna dreaptă a lui Iohannis, îndemn controversat pentru români:”Trebuie să alegem”. Posibila semnificație a mesajului

  1. Dupa mintea zbuciumata a lui MRU, ar trebui sa alegem intre libertate, drepturi cetatenesti si siguranta. Nu, unsurosule, noi le dorim pe toate, ca numai la un loc toate astea inseamna democratie ! Daca nu sunteti in stare sa le asigurati pe toate la pachet, dati-va la o parte, sa vina alti politicieni care sunt capabili sa faca asta !!! Singur spui ca voi nu sunteti. Adica aia ca si tine.

  2. ‘teligentule, frantujii nu numai ca le ascultau telefoanele dar ii si aveau in observatie pe indivizii astia 2 si tot nu i-a ajutat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *