Skip to content
Politică

UPDATE Managerul de la Bagdasar-Arseni, reținut de DNA

UPDATE 17:30

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a lui Bogdan Păltineanu, la data faptei manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în prezent manager al Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Vă prezentăm mai jos comunicatul DNA, remis redacției PSnews.ro:

 

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09.06.2016, a inculpatului

PĂLTINEANU BOGDAN, la data faptei manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în prezent manager al Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei.
Banii, primiți de inculpat atât într-un imobil ce-i aparținea cât și în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi).

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 iunie 2016, inculpatul Păltineanu Bogdan urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicat.

UPDATE 16:40

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni” a fost reținut de DNA. Acesta este suspectat într-un dosar de contracte dubioase, potrivit Antena 3.

————-

Managerii a trei spitale din Capitală, audiați la DNA!

Astfel, este vorba despre Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”.

Acesta a fost adus joi la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii fac percheziții la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupție în legătură cu achiziții publice, potrivit realitatea.net.

În același timp, vor fi audiați și managerii Institutului Fundeni și Institutului de Oncologie.

Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la patru spitale din Capitală, într-un dosar în care prejudiciul, până în prezent, este de 2,6 milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *