Skip to content
Prahova Știri locale

Managerul general, directorul medical şi directorul de îngrijiri de la Spitalul Judeţean Ploieşti au demisionat

Adevarul

Managerul general, directorul de îngrijiri şi directorul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au demisionat, vineri, la câteva zile după ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a făcut o vizită neanunţată în unitatea medicală, a cerut remedierea urgentă a problemelor şi retragerea acreditării unităţii. Colegiul Medicilor Prahova a anunţat că respinge “orice intenţie de a transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical”.

Potrivit unui comunicat postat, vineri, pe site-ul SJU Ploieşti, directorul medical al spitalului şi directorul de îngrijiri medicale au cerut încetarea contractelor de administrare, începând din data de 8 aprilie, cereri aprobate de managerul unităţii medicale, în timp ce directorul financiar contabil a cerut intrarea în concediu de odihnă, lucru care nu a fost aprobat de către manager.

În comunicat se precizează şi faptul că managerul unităţii, Marius Niculescu, a cerut încetarea contractului de management pe care îl avea începând cu anul 2016 şi care ar fi expirat în luna iunie a acestui an.

Preşedintele Consliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru News.ro că nu a ajuns la mapa sa deminsia managerului şi că o decizie va fi luată de către conducerea CJ săptămâna viitoare.

Demisia conducerii Spitalului Judeţean din Ploieşti vine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut o vizită neanunţată la spitalul ploieştean, unde a găsit numeroase nereguli.

Colegiul Medicilor Prahova a anunţat vineri, într-un comunciat de presă, că respinge “orice intenţie de a transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical”.

”Sprijinim demersul colegilor noştri şi ne vom implica activ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, conştienţi fiind că imaginea lor ca profesionişti nu trebuie să fie afectată de astfel de situaţii extra profesionale” se arată în comunicatul Colegiului Medicilor, scrie news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *