Skip to content
Sănătate

Managerul Institutului Marius Nasta, anunț îngrijorător: Secția de ATI este plină, cazurile au vârste variate

Inquam Photos / George Călin

Doctorul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a discutat despre creșterea numărului de cazuri de COVID-19 și a reamintit cât de importante sunt măsurile sanitare de protecție, în contextul pandemiei.

Aceste cifre nu sunt de dorit să crească. Ce trebuie să urmărim însă este să respectăm regulile care sunt repetate de atâta vreme și care s-au dovedit că atunci când sunt riguros respectate protejează. Situația nu este deloc simplă în spitalele Covid, care îngrijesc acești pacienți, care au pacienți în număr mare cu forme moderate sau severe și aceasta se datorează în principal creșterii numărului total de cazuri și posibilității pacienților de a-și trata formele ușoare la domiciliu, de a le monitoriza împreună cu medicul de familie”, a declarat Beatrice Mahler, la România TV.

Referitor la secția de ATI din cadrul Institutului Marius Nasta din București, managerul Beatrice Mahler a explicat că nu mai există în prezent locuri, însă fluxul de internări și externări permite zilnic accesul pacienților în instituție.

Secția de ATI este plină, cazurile din ATI au vârste variate, e adevărat marea majoritate sunt pacienți cu comorbidități, iar secția este și ea la capacitate maximă, însă fluxul de internări și externări permite ca zilnic să existe posiblitatea de internare pentru pacienții care au nevoie. O suprasolicitare vine în această perioadă de la pacienții simptomatici care se adresează direct spitaului, pentru testare, fie că știu că sunt contact cu o persoană pozitivă, fie că nu știu acest lucru dar vin cu simtompe și semne specifice de infecție”, a adăugat ea.

Medicul Beatrice Mahler le-a reamintit părinților cât de important este ca elevii să respecte măsurile sanitare și în afara unităților de învățămînt:

Mi-aș dori să transmit un mesaj prăinților, cadrele didactice și copiii își fac treaba, așa cum am văzut, mare lor majoritate ascultă și fac ceea ce le spune profesorul. Mi-aș dori însă foarte mult ca ce se întâmplă în fața școlilor să fie mai controlat, pentru că copiii ies de la școală și de foarte multe ori, fără niciun control extern, părinții scot masca copiilor, uitând că riscul de contaminare poate exista în aceste zone foarte aglomerate”, a declarat managerul Institutului Marius Nasta din București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *