Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Capitală: Avem un deficit de 105 posturi

Simin Aysel Florescu
Sursa foto: Facebook - ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Capitală, Simin Aysel Florescu, a afirmat că unitatea sanitară pe care o conduce are un deficit de 105 posturi şi a precizat că au plecat oameni instruiţi, care ştiau ce au de făcut şi a adăugat că acum în cel mai bun caz ar putea fi angajaţi începători care au nevoie de o perioadă lungă de rodaj.

Simin Aysel Florescu a fost întrebată marţi, la Medika TV, care este situaţia la spitalul pe care îl conduce din punctul de vedere al lipsei de personal.

“Avem un deficit 105 posturi. Toate sunt vacante. Deci, de la 1 ianuarie au mai plecat trei sau patru oameni din spital. Au plecat şi medici. O parte dintre medici au plecat în privat, o parte pur şi simplu s-au mutat în altă parte. Foarte mult personal medical mediu, foarte mulţi asistenţi au plecat din spital către alte spitale din sistemul public, subordonate Ministerului Sănătăţii sau în altă parte sau din nou în spitalele private, în sistemul privat. Au plecat şi infirmiere, îngrijitoare, au plecat oameni din administrativ, personal, TESA, contabilitate”, a afirmat Simin Aysel Florescu.

Ea a adăugat că au renunţat oameni cu experienţă şi nu poate fi compesată plecarea lor.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: