Skip to content
Politică

Managerul Spitalului Floreasca, demis de ministrul Sănătății. Află motivul

Managerul Spitalului Floreasca a fost demis de ministrul Sănatatii, Patriciu Achimaș Cadariu.

Motivul care a stat la baza acestei decizii radicale îl constituie faptul că sectia de arși a sputalului nu este încă operațională ăn totalitate.

" "

În aceasta dimineata, cand minsitrul Sănătății a ajuns laSpitalul Floreasca pentru a verifica starea secției de arși, acesta fiind o vizita anuntata, nu a gasit nici medici , nici asistente, prin urmare a decis sa il demita pe managerul spitalului.
Achimaș Cadariu și-a motivat decizia spunând că în cazul in care s-ar repeta un eveniment similar celui din Colectiv de acum o jumătate de ani nici acum nu am avea o sectie specializata unde sa putem trata persoanele cu arsuri grave, potrivit informațiilor oferite de Digi24 Tv. .

Secţia nu e complet operaţională. Am avut destulă răbdare trei luni de zile. În decembrie, dădeam un termen de trei luni. Chiar cred că nu am forţat pe nimeni să facă imposibilul. Aşa mi s-a spus atunci că în trei luni poate să fie rezolvată problema”, a declarat ministrul Achimaş-Cadariu, citat de mediafax.ro

Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne fereşte se întâmplă o nenorocire în Bucureşti sau în ţară, acest bloc nu funcţionează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureştenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmaţii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici şi nu cred că acesta este scopul de a anunţa triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiţii pe care românii le fac din banii lor bani faţă de care suntem responsabili. Barocamera nu funcţionează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituţiei”, a spus ministrul.

Achimaş Cadariu a mai afirmat că „din acest moment, domnul director medical Păun preia conducerea. Îmi va transmite în cel mai scurt timp când va fi funcţional acest bloc în totalitate. Ministerul Sănătăţii a făcut mari eforturi în ultima vreme prin prisma personalului, fiindcă asta a fost principala problemă — lipsa personalului, asta s-a spus. În paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Bancă Mondială am reuşit să trimitem oameni la specializare în Franţa”, a spus ministrul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *