Skip to content
Sănătate

Managerul Spitalului Găești s-a sucit – a vaccinat doar medici: ”M-am exprimat eu greșit. Îmi cer scuze, ce să fac, împușcați-mă!”

digi24
" "

Într-un interviu pentru PS News, managerul spitalului Găești, Laurențiu Belușică, susține că vaccinul anti-Covid-19 a fost administrat doar cadrelor medicale, și nicidecum voluntarilor, pentru că „nu este permis acest lucru”, în pofida anunțului pe care acesta l-a făcut pe pagina sa de Facebook..

”Nu a beneficiat nimeni de vaccin pe lângă cadrele medicale pentru că nu este voie. Ideea mea a pornit de la un buton de pe site-ul care asigură vaccinările, site oficial, unde să scrie că dacă aruncăm doze să le spunem că le-am aruncat.

" "
" "

Inițial am zis să nu arunc vaccinurile care rămân. Dacă rămân cu doze o să le folosesc mai întâi la personalul care este din faza 1, și după, dacă rămân și nu găsesc cui să le fac, am zis că aș putea să vaccinez și pe altcineva: unul de pe stradă, dă-mi buletinul, întreb, vrei să te vaccinezi, spune că da, îl băgam în sistem și făceam vaccinul, dar nu se dorește acest lucru și în consecință fac acest efort. Până acum nu am avut nicio fiolă de aruncat, așa sper să reușesc până la sfârșit”, spune managerul.

De asemenea acesta spune că la Spitalul Găești nu au fost vaccinați bătrâni, așa cum s-ar vehicula în media.

”Nu am vaccinat bătrâni, numai pe cine lucrează în sănătate: personal TESA și personal medical, pompier, ambulanțieri, medici de familie, farmaciști. În principiu, omul vine cu buletinul și spune că este programat astăzi, i se pune buletinul în sistem și se vede acolo că omul este programat, îl vaccinez și îi dau diploma că l-am vaccinat și gata.

Expresia cu voluntarii este greșită. Voluntarul este acea persoană care face un lucru pentru că așa își dorește, dar nu vine nimeni de afară la mine să îmi spună că vrea să se vaccineze pentru că nu am voie să îi vaccinez”, spune Laurențiu Belușică.

Vizavi de reacția ministerului Sănătății, Vlad Voiculescu, care îl acuză pe managerul Spitalului Găești de fake news bazat pe declarații bombastice”, Laurențiu Belușică își cere scuze pentru confuzia creată.

„Asta a fost doar o idee. Am vrut să fac acest lucru, dar poate că m-am exprimat greșit. S-ar putea ca dânsul să aibă dreptate, m-am exprimat eu greșit. Îmi cer scuze, ce să fac, împușcați-mă! Eu am pornit de la ideea că nu vreau să arunc doze de vaccin, asta a fost raționamentul meu. Că nu am dus totul la îndeplinire, asta este o greșeală.

Am făcut corectura pe Facebook. Nu se va vaccina nimeni pentru că eu trebuie să îi înregistrez, și deși sistemul permite nu am voie. Mi s-a spus că nu, atunci nu este, am înțeles. În România s-au aruncat 87 de doze până acum, eu sper să nu îmi rămână niciuna”, a conchis medicul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *