Skip to content
Sănătate

Managerul spitalului “Marius Nasta” explică reducerea numărului de infectări în România: Oamenii se testează cu antigen și nu mai vin la spital

Inquam Photos/Alexandra Pandrea
" "

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, atrage atenția că testarea antigen a ajuns un fenomen în România. Astfel, oamenii care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital pentru confirmare, ceea ce influențează realitatea privind numărul de infectări.

Întrebată dacă va crește numărul de cazuri confirmate după Revelion, Beatrice Mahler a răspuns: „Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da, dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare„.

" "
" "

Spitalul „Marius Nasta” este ocupat 100%, a spus Mahler: „Nu simțim o relaxare la nivelul Institutului Nasta„.

Medicul a afirmat că este de așteptat că și în România să urmeze un nou val de infectări, motiv pentru care vaccinare este imperios necesară.

„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în țările din Europa, și la noi probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val„, potrivit medicului, citat de digi24.ro.

Referitor la nouă tulpină care se manifestă în Europa, dar care a trecut și peste ocean, Mahler a precizat că vaccinul acoperă și această variantă a virusului.

Nu știm în viitor ce se va întâmpla. Ar fi foarte bine, având această posibilitate să ne vaccinăm și să reducem transmiterea comunitară, să putem beneficia de oferta pe care o avem legat de tratamentul profilactic și să ajungem într-un moment în care transmiterea comunitară să nu mai fie atât de crescută„, a subliniat Mahler.

Azi începe vaccinarea la „Marius Nasta”. Va începe cu un cel mai vârstnic medic, apoi cu un student care lucrează voluntar în echipa institutului de o lună de zile și cu o asistentă care a fost infectată și are afecțiuni pulmonare. Și managerul Beatrice Mahler se va vaccina.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *