Skip to content
Politică

Mănăstire, dezvăluire cheie despre Valeriu Zgonea. Ce personaj controversat îl nășește pe șeful deputaților

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a făcut o serie de dezvăluiri în ultima ediție a emisiunii „Jurnal de politician”, spunând că „băieții de la SRI sunt puși pe vânat agenți de influență ai Rusiei în România.

Astfel, Mănăstire a dezvăluit că președintele Senatului Valeriu Zgonea este „filorus”, explicând relațiile pe care acesta le are cu rușii și implicând nume sonore din politica și mediul de afaceri din România.

Dosarele penale de la DNA ale lui Toni Greblă nu sunt deloc întâmplătoare, pentru că fostul judecător al Curții Constituționale are prieteni politici și oameni de afaceri apropiați care sunt cu „Moscova în suflet”.
O să scot la iveală încă un filorus, situat la vârful politicii de la București: el este tocmai președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Ce legatura are Zgonea cu rusii?
Anul acesta pe 4 iulie, Zgonea se căsătorește și își ține nunta la Snagov într-o locație de lux, ca un bugetar cinstit și îl va avea naș de cununie pe un anume Stelian Nistor, director al teatrului Nottara și mai nou un important om de afaceri. Acest Nistor este asociat într-o companie de transporturi cu celebrul Boris Golovin, fost ofițer de informații al Armatei Sovietice.
Golovin a fost reprezentantul în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin. Ziuzin a privatizat prin intermediul grupului Mechel uzinele COS Târgoviște și Industria Sârmei din Câmpia Turzii în regimul Năstase.
Nașul lui Zgonea este asociat majoritar (65%) la firma Niso TransEurope SRL București, alături de deputatul PSD de Bacău Lucian Șova (35%), fost director în Ministerul Transporturilor.
Firește, ditamai Președintele Camerei Deputaților, domnul Zgonea, cunoaște exact anturajul de afaceri extrem de dubios pe care îl are acest Nistor- nașul său. Problema e și mai gravă, iar legăturile și mai interesante.
Deputatul PSD de Bacău Lucian Șova, prietenul lui Zgonea, și asociat cu nașul acestuia, Nistor a fost citat ca martor tocmai în dosarul penal lui Toni Greblă, fost și el senator PSD.
Printre alte nenorociri, Toni Greblă a fost acuzat că a sprijinit niște afaceriști să exporte produse din carne tocmai în Rusia.
Numitorul comun al acestor personaje, deputatul Șova, Toni Greblă și Valeriu Zgonea plus rușii este nimeni altul decât Viorel Hrebeniciuc, combinatorul de mare clasă al PSD, multiplu medaliat cu dosare penale la DNA.
Și când te gândești că Valeriu Zgonea se gândește să devină tocmai președintele PSD în locul lui Ponta, începi parcă să înțelegi scenariul acestui film produs în studiourile MOSFILM de la Moscova.”, potrivit b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *